Glukometry zachraňují životy

Hlídat si hladinu cukru je pro diabetiky naprostou nezbytností. Ale pomáhají i u lidí, kteří mají predispozice ke vzniku diabetu. Tento prevít totiž umí v lidském těle páchat téměř bezpříznakově neplechu i několik let. Změny v organismu s negativním vlivem na zdraví bývají pak již nevratné.

Změřte si svoji glykemii

Glukometry jsou malé přístroje vhodné pro svépomocné měření aktuální hladiny cukru v krvi. Měření se dělá z kapky krve, takže jedinou bolestí, kterou při mření pocítíte, je drobné píchnutí. Tohle je snesitelné i pro lidi s vysokým prahem bolestivosti. Přístroj pak z kapičky krve vyhodnotí hladinu cukru, tedy odborně glykemii. Moderní glukometry umí více, třeba spolupracují s mobilními telefony a vy si pak už nemusíte zapisovat do vytištěného deníčku hladinu cukru a potraviny, které jste před měřením jedli. Vše si zaznamenáte do chytrého telefonu a naměřená data se do něj přenesou automaticky. Součástí glukometru jsou odběrové pero, lancety a testovací proužky. Jde o spotřební materiál, který si dle potřeby dokupujete. Velké množství přesných přístrojů nabízí Dialekarna.cz. Prodává glukometry i potřebné příslušenství.

Jak si vybrat glukometr?

Obecně platí, že jde o přesné a kvalitní přístroje, které při dodržení doporučeného postupu měření měří přesně a kvalitně. Záleží však i na velikosti kapky krve, kterou si pro měření odebereme. Proto je důležité pečlivě číst návod k použití přístroje. Existuje řada dobrých značek těchto přístrojů a ty, které nakoupíte na Dialekarna.cz bývají vždy s garancí vysoké kvality. Výbornou volbou jsou glukometry Wellion.

Chcete měřit moderně? Využijte propojení s mobilním telefonem

Dialekarna.cz nabízí i glukometry spolupracující s mobilními telefony. Glukometr Rightest Max Plus s Bluetooth je přesný přístroj za přijatelnou cenu, který přenáší data do mobilního telefonu. Nabízí i připomínku na kontrolu ketolátek při glykémii vyšší než 13,3 mmol/l.

Zajímavou alternativou je glukometr Fora Diamond Mini Bluetooth. Oceníte na něm jeho minivelikost i vysokou přesnost.

Glukometry i pro zvířata

Na Dialekarna.cz koupíte i glukometry pro veterinární potřebu. Potřebujete změřit hladinu glykemie u svého pejska, kočky či koně? Umožní vám to glukometr Wellion Gluco Calea. Je speciálně vyvinutý pro měření hladiny cukru u psů, koček a koňů.

Podobné články