Království gurmánů Řecko

Na dovolenou do Řecka se znova a znova vypravím i jen kvůli jídlu a dobrému pití. Každý zájezd do Řecka byl provázen gastronomickým zážitkem. Skladba lehkých a čerstvých surovin kořeněných voňavými bylinkami je pro tuto destinaci typická. Jediné, co je dokonalejší než musaka, je musaka zapitá retsinou.

Pláž, historie nebo výlet do přírody?

Dovolená v Řecku nabízí nepřeberné množství zábavy pro každého. Toužíte strávit dny odpočinku poleháváním na pláži? Zvolte si pro ně last minute Rhodos. Přes den si dobijete energii procházkami v nedotknutelné přírodě. A k večeru okusíte rušný život taveren a barů.

Chcete vidět kus řecké historie, kterou ovlivnila kultura dobyvatelů Řecka? Obdivujete architekturu? Kréta je pro vás tou pravou destinací. Užijete si zde sluníčka na pláži, ale i při turistických prohlídkách historických staveb. Nabitý den večer zakončíte diskotékou nebo posezením u vína.

Milujete dlouhé západy slunce se sklenkou Metaxy v ruce? Santorini vás okouzlí nejen překrásnými červánky, ale i městem Thira vystavěném ve svahu sopečného kráteru.

Vyhledáváte klidnou dovolenou bez přeplněných letovisek? Zajeďte se podívat na ostrov Kos. Čas tady utíká pomaleji. Pláže a taverny mají vždy volné místo, které vás vyzve k lenošení.

S Řeckem vedle nešlápnete

Půvabná země s pestrou krajinou od pohoří až po pláže. Plná zábavy, sportu, ale i relaxačních míst. Podnebí dopřává prožití slunečného pobytu od května do října. Řekové se velice rádi druží a baví. Je pro ně typické z každého jídla udělat hostinu. Pozvat přátelé, rodinu a třeba i turisty. Nechte se unést tamní atmosférou. Vůně olivovníků se vám navždy zapíše do podvědomí jako vůně spojená s dobrodružstvím.

Pokud nevíte, do kterého koutu Řecka se rozjet, a stejně jako já byste chtěli najednou všechno a hned. Podívejte se nejdřív na skvělý srovnávací portál NewTravel.cz. Pomůže vám se z toho nezbláznit a vybrat to nejlepší pro vás. Ať už se to týká zážitků nebo finanční a časové dostupnosti.

Podobné články