Sushi jako zdraví prospěšný pokrm

Milujete japonskou kuchyni? Pak určitě musíte milovat i sushi, které je typickým japonským jídlem. Dalo by se říct, že lidstvo lze rozdělit na dvě skupiny lidí, a sice na ty, kteří sushi naprosto milují, a na ty, kteří jej zrovna nemusí. Milovníci Japonska obecně však sushi mají většinou v lásce a ochutnávají ho nejen při návštěvě zmiňované krásné země, ale také v České republice, kde navštěvují sushi bary a sushi restaurace. Pravidelná konzumace sushi se dokonce doporučuje, jelikož sushi má pozitivní účinky na lidské zdraví. Nevěříte?

Existuje mnoho pokrmů, které jsou pro lidské zdraví prospěšné. Patří k nim například superpotraviny, které v sobě obsahují více živin než jiné potraviny, ale také k nim patří zmiňované sushi, které se vyrábí ze speciálně šlechtěné rýže.

Součástí sushi však není jen rýže, které se v Japonsku přezdívá bílé zlato, ale také je součástí sushi i syrová ryba (případně uzená ryba). K přípravě sushi se často využívají i jiní mořští živočichové, jako jsou chobotnice nebo sépie.

Ryby jako zdroj bílkovin

Hlavně díky obsaženým rybám je sushi tak zdraví prospěšné. Obsažené ryby jsou totiž obrovským zdrojem kvalitních bílkovin, které tělo ke svému správnému fungování potřebuje. Mimo to se v sushi nachází i nenasycené mastné kyseliny, jód, proteiny a také tělu prospěšné minerály.

Sushi pro dietní stravování

U sushi je skvělé také to, že obsahuje velice málo tuku a stejně málo kalorií, je tedy vhodné i pro dietní stravování. Pokud zrovna hubnete, vynikající sushi tak můžete s klidným svědomím zařadit do svého jídelníčku.

Možná se dokonce dožijete vyššího věku. U Japonců je vysoký věk typický, otázkou je, jestli za to může i konzumace sushi. Podle odborníků by však mohlo mít sushi na vysoký věk vliv. Vyzkoušejte to a udělejte si o tom svůj názor sami. Ať už bydlíte kdekoliv, určitě najdete restauraci s rozvozem.

Podobné články